Pressrum

Visby, Gotland. Fotograf: Alexandru Baboş CC

Nya styrelsemedlemmar

2018-11-23 Wavy värvar ännu en gotländsk profil!

Det gotländska bolaget Wavy har tagit ytterligare kliv framåt. För att fortsätta sin resa mot att digitalisera frisörbranschen tar man in fler delägare som går in med både kapital och kompetens. Detta har också genererat tillskott till styrelsen.

En av de nya delägarna, och tillika ny styrelseledamot, är gotländska Elisabeth Kalkhäll, till vardags vd i Gotlandshem. Det känns riktigt roligt. Jag har följt det här gänget från start och sett att de har en uthållighet och en stark tro på sin idé. Jag vill gärna vara med på den här resan framåt, säger Elisabeth
Andra bolag som nyligen investerat i Wavy är Njord Ventures, Shieldway AB och Rexigo AB. Återkommande investerare är Asynjor Invest och Almi Invest.

Nya styrelsemedlemmar förutom Elisabeth är Alexander von Essen och Tarja Zu Dem Berge. Som styrelseordförande fortsätter Ann-Sofie Olsson och förutom två av grundarna sitter även Krister Fingal med i styrelsen sedan i våras.

Wavys grundare Fredrik Ampler, Miriam Nilsson och Robin Jakobsson är inte rädda för att ta in nya krafter i bolaget.
Nej, vi menar allvar med att växa och då behöver vi ta in människor som bidrar med kunskap och energi och är rätt för den fas bolaget befinner sig i. Elisabeth kommer in med styrelse- och juristkompetens och även lång erfarenhet av bolag i tillväxt. Vi är öppna för fler investerare men det ska vara personer som vill var med oss över tid och kan bidra på ett långsiktigt sätt.

Wavy värvar Krister Fingal till styrelsepost

2018-05-01 Visby

Nu gör gotländska Wavy, en bokningstjänst för frisörer och som satsar på att växa både nationellt och i Europa, ännu en värvning till sitt bolag. Tidigare i år gick Max Thoursie, tidigare bl a Spotify, in i Wavy som teknikchef. Den här gången är det Krister Fingal, f.d. VD för PayEx och idag VD på Caspeco, som ansluter sig till startup-bolaget som grundades 2014 av Fredrik Ampler, Miriam Nilsson och Robin Jakobsson, genom en plats i styrelsen.

Vår ambition är att digitalisera frisörbranschen. Under vintern har vi fört en diskussion med Krister om ett utvecklingssamarbete och där någonstans ställde vi också frågan om han kunde tänka sig en styrelsepost, säger Fredrik Ampler, vd på Wavy.

Tidigare i år stämde man av med övriga styrelsemedlemmar, och alla är positiva till tillskottet. Officiellt väljs Krister in på bolagsstämman den 18 maj.

Krister förklarar själv om varför han tackat ja till en plats i styrelsen för Wavy: Mitt engagemang i Wavy har vuxit genom de diskussioner vi haft om ett samarbete avseende Caspecos betalningslösningar. Jag tycker det känns väldigt spännande och vill verkligen vara med och bidra för att vi ska lyckas och få det genombrott bolaget jobbar för.

På Wavy är teamet mycket nöjda över tillskottet och tillägger Att Krister säger ja till att gå in i bolaget genom att ta plats i styrelsen är mycket betydelsefullt för oss! Han har gedigen kunskap om tillväxtbolag genom sin resa med PayEx och nu Caspeco - ett snabbväxande företag som erbjuder ett heltäckande affärssystem för restaurangbranschen i en rad olika länder - där Krister är VD och delägare idag. De har många likheter med det vi vill göra med Wavy. Att vi därmed har merparten av styrelsen på ön effektiviserar också arbetet. Krister är sedan många år boende på Gotland där bolaget också har sitt säte.

Wavy rekryterar Spotify-veteranen Max Thoursie som ny CTO

2018-03-10 Visby

Vi fortsätter att innovera i frisörbranschen och är därför så glada att Max Thoursie nu valt att följa med oss på vår mission att göra det enklare och mer lönsamt att vara frisör.

Våra kunder ger oss hela tiden kvitto på att vi är på rätt väg. Ett digitalt verktyg för frisörer ska vara smart, enkelt och anpassat efter deras behov.

För att säkra skalningen till Europanivå och ständigt fortsätta vidareutvecklingen av den smidigaste produkten stärker vi nu upp med en CTO med fokus på skalbarhet och arkitektur och kan nästan inte beskriva hur glada vi är att ha Max ombord.

Max har jobbat professionellt med programmering i 19 år, både i mindre startups och större bolag. Bl a var han sju år på Spotify där han var med i ett tidigt skede när bolaget gick från 15 anställda till 1 500. Det har gett honom en unik erfarenhet av högpresterande system och hur man säkerställer rätt organisation i tillväxt. De lärdomar han tar med sig in i Wavy kommer att göra oss redo för de stora volymerna och det som krävs inför en Europalansering.

Att Wavy som bolag attraherar rätt arbetskraft och samarbetspartners är otroligt viktigt i det här skedet, och därför är Max intåg i bolaget ytterligare en milstolpe för oss.

Max går utöver rollen som CTO, in som investerare i bolaget.

Vad avgjorde att Max väljer en startup som Wavy?
Framförallt var det bolagets fokus på användbarhet och det uppenbara behovet mot ett intressant marknadssegment som gjorde att Max nu tar rollen som CTO på gotländska Wavy.

Wavy växlar upp med ny styrelse

2017-05-17 Stockholm

Vid bolagsstämman idag valde Wavy AB en ny styrelse.

  • Den nya styrelsen ska hjälpa oss ta nästa steg i vår affärs- och produktutveckling. Vi tar sikte på att gå från en modern bokningstjänst till ett fullödigt ekosystem för frisörer bekräftar grundarna Fredrik Ampler, Miriam Nilsson och Robin Jakobsson.
  • Det här känns verkligen jätterolig och ger oss nya möjligheter, mer kompetens och utökat kontaktnät.

Styrelsen består nu av: Ann-Sofie Olsson, ny styrelseordförande Wavy, grundare Asynjor Invest AB & kommunikationskonsult
Ida Backlund, entreprenör och investerare, grundare Rapunzel of Sweden
Isabella Löwengrip, entreprenör och investerare, Löwengrip Invest
Anders Granvald, senior IT- och innovationskonsult
Matias Borgblad Ristiniemi, sales management konsult
Miriam Nilsson, grundare Wavy
Fredrik Ampler, grundare Wavy


Wavy är en gotländsk startup som bildades 2014. Kunderna finns på ca 30 orter på den svenska marknaden och man siktar på internationell expansion.

Löwengrip Invest, Pingis Hadenius & Backlund Invest investerar i Wavy

2017-01-18 Visby

Gotländska Wavy digitaliserar frisörbranschen – siktet inställt på Europa

Nu har startupen Wavy från Visby påbörjat sin resa för att digitalisera frisörbranschen och siktet är inställt på större marknader än Sverige. Den digitala bokningstjänsten har fokuserat på enkelhet med bl a en mobilapp för konsumenter och en iPad för salongen.

Wavy har tänkt stort med globala ambitioner sedan första dagen när företaget bildades 2014 av de tre gotlänningarna Fredrik Ampler, Miriam Nilsson och Robin Jakobsson. Med en liten men stadigt ökande kundstock av frisörsalonger ligger den europeiska etableringen inte allt för långt borta.

- De brittiska, tyska och spanska frisörbranscherna skiljer sig inte särskilt mycket från den svenska. De är småföretagare som behöver komma närmare sina kunder genom att bland annat öka sin tillgänglighet. Wavy är ett mobilanpassat bokningssystem. Det enda salongen behöver är en iPad för att övergå från papperskalender till digital administration, säger grundarna.

2017 har börjat bra för Wavy. Dagen innan julafton gick Löwengrip Invest AB, med Isabella Löwengrip (fd Blondinbella) in i bolaget. Kort därefter följde Pingis Hadenius och Ida Backlund Invest (grundare av Rapunzel of Sweden) efter. Ett dreamteam med erfarenhet, kontakter och ett långsiktigt intresse att förenkla för såväl småföretagarna som konsumenterna.

- Vi är bosatta på Gotland och driver vårt företag härifrån ön. Det gör kanhända att vi är ännu mer lyhörda för och ser digitaliseringens möjligheter. När man pratar om startups i Sverige som ska digitalisera olika branscher faller ofta allt ljus på Stockholm. Därför är det väldigt roligt att våra nya samarbetspartners har tittat utanför Stureplan, säger Wavys grundare.

Samarbetet med den nya trion Löwengrip/Backlund/Hadenius är resultatet av att ha utvecklat en produkt som saknades på marknaden i en till stor del analog bransch. Affärsnyttan i kombination med den låga tekniska tröskeln liksom blandningen av smarta detaljer som förenklar för den mobila kunden, gör produkten intressant för en allt större marknad.

Wavy fortsätter nu arbetet med att ta in ytterligare kapital med målet att kunna ta sig utanför Sveriges gränser.

För mer information, kontakta gärna
Miriam Nilsson
+46 708 219 714
[email protected]
https://wavybusiness.se